zwanger zijn

Zwanger zijnZwanger zijn kan heel fijn zijn. Maar er horen ook ongemakken bij. Dat is heel normaal. Vaak geeft jouw lichaam tijdens je zwangerschap heel goed aan wat het nodig heeft. Voor jou en je kindje. Want je bent negen maanden even niet alleen. En zwanger zijn vraagt veel energie van je lichaam. Daarom mag je goed voor jezelf zorgen. Het is dus helemaal niet erg, of zelfs van groot belang, dat je het wat rustiger aan doet. Dat betekent zeker niet dat je stil moet gaan zitten. Dat is zelfs helemaal niet goed. Maar luisteren naar je lichaam vergt rust in je hoofd en je lijf. En daar mag je deze maanden best wat aandacht aan geven.

Zwanger zijn en voelen wat nodig is

Waarschijnlijk leid je net als de meeste mensen een druk leven. Zwanger zijn? Dat doen de meeste vrouwen er gewoon even ‘bij’. En het is zeker heel goed mogelijk om (bijna) alles gewoon te blijven doen. De meeste vrouwen werken gewoon door tot hun zwangerschapsverlof. En zelfs sporten is heel gezond als je zwanger bent. Het enige wat je hoeft te doen is goed luisteren naar je eigen lichaam. Ben je moe? Geef er dan aan toe. Het je trek? Eet iets waar je trek in hebt. Wil je frisse lucht? Ga naar buiten. Het is mooi om te zien dat juist zwangere vrouwen heel goed kunnen voelen wat ze nodig hebben. En het is de kunst daar ook naar te luisteren. Dan doe je precies wat goed is voor je eigen gezondheid en die van jouw baby. Dat is gewoon de natuur. En daar sta je heel dichtbij als je zwanger bent. Het is een van de magische dingen van zwanger zijn.

Zwanger zijn en gezond leven

Als je zwanger bent, is het goed om zo gezond mogelijk te leven. Stoppen met roken en alcohol of andere drugs is belangrijk. De giftige stoffen die jij tot je neemt, komen via de navelstreng ook bij je kindje terecht. Gezond leven houdt ook in dat je zoveel mogelijk vers eet. Verse groenten en fruit. Niet teveel suikers of ongezonde vetten. Maar ga niet over op een streng dieet. En eet ook niet voor twee personen. Je kan tijdens je zwangerschap ‘cravings’ krijgen. Voedingsmiddelen waar je ineens heel veel trek in krijgt. Augurken zijn daarvan een beroemd voorbeeld. Of vette frietjes. Natuurlijk kun je daar gerust aan toegeven. Als het echt voelt of het niet anders kan. Er zullen ook veel dingen zijn waar je echt niet aan moet denken, zoals koffie of sterk gekruide maaltijden. Volg ook hier je eigen gevoel zoveel mogelijk. Als je dicht bij jezelf blijft, zul je gemakkelijk de juiste dingen eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.